ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Källa: Apple släpper Iphone med större skärm under 2014

Aron Andersson · 24 Jan 2014
Uppdaterad 24 Jan 2014

Nu kan Iphone få större skärm. Nya uppgifter tyder på att Apple ger vika för konkurrensen.

klar

Artikellänk är kopierad

Källa: Apple släpper Iphone med större skärm 2014 
  Bredvid Samsung Galaxy Mega och Samsung Galaxy S4 ser Iphone 5 ut som en miniatyr. Nu kan det bli ändring på det.
Källa: Apple släpper Iphone med större skärm 2014 Bredvid Samsung Galaxy Mega och Samsung Galaxy S4 ser Iphone 5 ut som en miniatyr. Nu kan det bli ändring på det.Foto: TT Bild

Samsung, HTC, LG, Nokia… Nu har nästan samtliga telefonjättar även släppt mobiler i jätteformat. Alla utom Apple. Trots ihärdiga rykten om en Iphone med större skärm har mobilen än så länge bara växt lite på höjden.

Men nu har Wall Street Journal rotat fram nya uppgifter, och hävdar att det kommer två Iphone-modeller under 2014, båda med ännu större skärm. Tidningen hänvisar till källor som är insatta i företagets situation.

Enligt uppgifterna kommer en av modellerna ha en skärm på över 4,5 tum och den andra en skärm på över 5 tum. Nuvarande Iphone 5 och 5S har en skärm på 4 tum. Samma personer säger till tidningen att Apple kommer att frångå plastskalet som nu sitter på 5C för de nya modellerna satsa på ett metallskal i stället.

En annan populär trend bland övriga mobiltillverkare är böjda skärmar i telefonerna, något som inte kommer att finnas på de nya Iphone-modellerna, enligt källorna, som dock varnar för att Apples nuvarande planer kan komma att ändras. Men den mindre av de två telefonerna ska redan förberedas för produktion.

Apple har inte kommenterat uppgifterna.

När Samsung presenterade den första Note-mobilen med större skärm blev det en oväntad framgång som har gjort att flera tillverkare därefter satsat på större modeller av sina flaggskeppsmobiler. De nya Iphone-modellerna skulle vara ett sätt för Apple att vinna marknadsandelar. – Apple behöver definitivt en smart mobil med större skärm snart, i synnerhet för att möta efterfrågan i på tillväxtmarknader, säger Jessica Kwee, en analytiker hos Canalys, till Wall Street Journal.

Samtidigt säger rapporteras det om att efterfrågan på Iphone 5C varit mindre än förväntat. Av den anledningen trappar Apple ner på produktionen av denna modell.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro