ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kalla får 150 000 kronor i bonus för ett guld – Hansdotter noll

Filip Häggberg · 16 Feb 2018
Uppdaterad 16 Feb 2018
Charlotte Kallas guld var betydligt mer lukrativt än Frida Hansdotters.

Charlotte Kallas guld var betydligt mer lukrativt än Frida Hansdotters. Foto: Getty Images/IBL


För längdskidåkarna är ett OS-guld värt 150 000 kronor i bonus. De alpina åkarna har ingen bonus alls. "Sporterna är så pass olika", säger förbundsdirektören Ola Strömberg till DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Slalomesset Frida Hansdotter bröt värsta rivalen Mikaela Shiffrins dominans när hon tog hem OS-guldet i damernas slalom.

Men Hansdotter får inte ett enda öre i bonus för insatsen. För alpinåkarna finns det nämligen inget bonussystem i OS, rapporterar Dagens nyheter.

För längdskidåkarna är en medalj betydligt mer lukrativ. De får 150 000 kronor i bonus för ett OS-guld, 60 000 för ett silver och 30 000 för ett brons.

Så har det varit i tio år.

– Det finns olika förutsättningar och historik, i allt från hur man hanterar kostnader till intäkter i de olika grenarna. Vi har tio olika sporter i vårt förbund, så allt är inte helt samstämmigt, säger Ola Strömberg, förbundsdirektör på Svenska skidförbundet, till DN.

Strömberg tror inte att alpinåkarna tänker på det speciellt mycket.

– Sporterna är så pass olika, och hela strukturen för hur man tjänar pengar skiljer sig åt, säger han.

De alpina åkarna har bättre förutsättningar att tjäna pengar via personliga sponsoravtal, eftersom det är en mer internationell sport, menar Strömberg.

– Jag bryr mig inte för fem öre. Jag har den här runt halsen, det är min bonus, säger Hansdotter själv om den uteblivna bonusen.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro