ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kalla höstvindar – då är det bäst säsong för sex

Tobias Sahlén · 28 Sep 2012
Uppdaterad 22 Jan 2015

Hösten en deppsäsong? Nej snarare en sexsäsong. Det menar den tyske forskaren Till Roenneberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Tyske Till Roenneberg, professor i medicinsk psykologi på Ludwig-Maximilians universitetet i München, har efter forskning kommit fram till att människors uppfattning om hösten som kylig och full av melankoli inte stämmer. Snarare tvärtom.

Hans studier visar att hösten är den bästa säsongen för sex. Männens testosteronnivåer är nämligen skyhöga då samtidigt som kvinnor upplever ökad hormonell aktivitet och sexsug.

Vidare så menar Till Roenneberg att människor ser sex som ett hjälpmedel att uthärda kylan som omringar oss och därför söker sig till varandra i mörkret. Och hans bästa botemedel mot depression är kärlek.

Malena Ivarsson, socionom och auktoriserad klinisk sexolog, tror på teorin att människor söker sig till varandra på hösten.

– Vi svenskar har tagit fram traditioner för att motverka dystrare tider och många kan tycka det är skönt att kura ihop sig med en partner då.

Och sex som botemedel mot depression är en möjlighet.

– Många män som varit deprimerade och haft svårigheter att få erektion har blivit av med sin depression när de fått hjälp med potenshöjande medel. Sex ger energi och är viktigt för självkänslan, säger Ivarsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro