ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Källa: “C och L bestämmer själva om de vill ha ministrar

David Peterson, Linnea Bergman · 11 Jan 2019
Uppdaterad 11 Jan 2019
Annie Lööf och Jan Björklund kan komma att bli ministrar i en kommande regering, enligt uppgifter till Metro.

Annie Lööf och Jan Björklund kan komma att bli ministrar i en kommande regering, enligt uppgifter till Metro. Foto: TT.


Förhandlingarna om en ny regering är klara. Uppgifter som Aftonbladet var först att rapportera men som Metro nu kan bekräfta. Nu återstår bara att partiernas egna styrelser ska godkänna förslaget. "Liberalerna och Centern bestämmer själva om de vill ha ministerposter nu eller längre fram", säger en källa med god insyn i förhandlingarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Dödläget i svensk politik ser ut att vara på väg att lösas. Men förmodligen kommer den nya uppgörelsen inte att göras offentlig förrän i helgen.

Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centern och Liberalerna ska dock vara eniga efter “hårda förhandlingar”, uppger en källa för Metro.

Exakt hur regeringen kommer att se ut är inte klart. Men enligt Metros källa kan de två tidigare allianspartierna faktiskt komma att ingå i en regering – alltså inte bara släppa fram en S-MP-regering som också är ett alternativ.

Nu måste uppgörelsen förankras inom Centerpartiets och Liberalernas partiorgan som ska ha möte i helgen.

I uppgörelsen ska Socialdemokraterna ha gått Centerpartiet till mötes i frågor som rör arbetsrätten och hyresregleringen, uppger en källa till Aftonbladet. Miljöpartiet ska ha fått igenom att flygskatten återinförs och rätt till familjeåterföreningar för flyktingar. Liberalerna ska ha fått igenom att ett förslag ska tas fram om hur skolan kan förstatligas, enligt samma källa.

På måndag nästa vecka kommer talmannen lägga fram ett förslag på en ny statsminister för riksdagen. Statsministeromröstningen sker sedan på onsdagen samma vecka.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro