ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kallades nigger” första dagen på jobbet

Fredrik Tideman · 16 Jul 2014
Uppdaterad 16 Jul 2014

En man i Malmö fick utstå rasistiska påhopp på sin före detta arbetsplats redan från första arbetsdagen. Chefen på företaget ska inte har gjort tillräckligt för att sätta stopp för trakasserierna, och ska ha sagt att det inte vore bra om det kom ut negativa saker om företaget. Nu anmäls företaget till Diskrimineringsombudsmannen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i slutet av april i år som mannen, som var anställd av ett bemanningsföretag, placerades på ett logistikföretag i Skåne.

Under den första arbetsdagen målade någon en bild på en vägg inne på arbetsplatsen, en människokropp med ett kohhuvud och ordet ”nigger” under bilden. Enligt anmälan till DO verkade ingen chef reagera på bilden även fast de var i rummet där bilden fanns.

Vid flera tillfällen ska mannen ha kallats ”neger” av andra anställda, även en annan anställd som är mörkhyad ska ha blivit utsatt för rasistiska påhopp.

Efter en tid ska en av kollegorna på arbetsplatsen ha uppmärksammat chefen på vad mannen utsattes för och chefen ska ha sagt till en av de anställda att sluta med sitt beteende. Men bara någon vecka senare ska trakasserierna ha fortsatt genom att en anställd pratat nedvärderande om muslimer och sagt att ”invandrarna kommer till Sverige och tar svenskarnas plats och jobb”.

När mannen själv pratade med chefen om att situationen inte blivit bättre fick han svaret att han inte skulle bry sig om vad kollegan sa och att det inte vore bra om det kom ut negativa saker om företaget.

Enligt anmälan till DO orkade mannen till slut inte vara kvar på arbetsplatsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro