ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kallar cancersjuka Annas ord för "skröna"

Jenny Sköld · 2 Mar 2014
Uppdaterad 3 Mar 2014

Försäkringskassans högsta höns, Dan Eliasson, kallar i en tweet rapporteringen om hur sjuka människor krävts på dödsintyg för "skrönor". – Det är ju som en dödsförklaring, som om jag inte fanns, säger cancersjuka Anna Liljedahl till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson avfärdar cancersjuka Anna Liljedahls berättelse som en skröna.
Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson avfärdar cancersjuka Anna Liljedahls berättelse som en skröna.Foto: TT/Privat

LÄS MER: Expert: Hundratals felbedöms av FKLÄS MER: "Människor är rädda i onödan" "Bra att T Eneroth ställer Riksdagsfråga om cancersjuka. Då kan skrönorna om dödsintyg klaras ut". Så formulerar sig Försäkringskassans generaldirektör Dan Eliasson i en tweet.

Ordet "skröna" syftar på de berättelser Metro tagit del av om hur svårt sjuka människor krävts på intyg om att de är döende, för att få sjukpenning på samma nivå som tidigare. 

Tweeten gjordes samma dag som riksdagsledamoten Tomas Eneroth (S) ställde frågan till socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) om det "är bra att ett beräknat dödsdatum finns med som kriterium vid arbetsförmågeprövning inom sjukförsäkringen?"

LÄS MER
Metroartiklar om cancersjuka blir fråga i riksdagen
klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro