ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kallsvetten sipprar sakta fram topplistan

Metro Riks · 4 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kallsvetten sipprar sakta fram topplistan "Call of Cthulhu" återskapar mytologins skräck för den slutliga undergången metro ´Äventyr/action

Call of Cthulhu ­ Dark corners of the earth PC/Xbox, ålder: 18+

En kväljande fiskstank hänger tung i den kyliga luften och klibbar i näsborrarna. Nej, det följer inte med skrapa-och-sniffa-kort till "Call of Cthulhu", men atmosfären i ruggiga kuststaden Innsmouth där äventyret utspelar sig är så läbbig att fantasin spelar en spratt. Spelet återskapar träffsäkert undergångsskräcken från författaren HPLovecrafts Cthulhumytologi, där människorna är små och obetydliga inför fruktansvärda väsen de ställs inför. Kallsvetten sipprar i en strid ström från den illavarslande början till det mörka slutet. Man känner sig aldrig någonsin trygg, ens bakom ett fulladdat maskingevär. Blandningen av äventyr, rollspel och action är fint genomförd och ett avskalat användargränssnitt höjer närvarokänslan i de dunkla 1920-talsmiljöerna. Varning utfärdas för några av de otäckaste scener som skådats i ett spel.

´Action/äventyr

Tomb raider ­ Legend PC/Playstation 2/Xbox/Xbox 360, ålder: 12+

Lara Croft är tillbaka, och efter en rad besvikelser bjuder hon den här gången på ett kul spel. Lara undersöker sin mors död, men det är ren och skär matinéunderhållning, ungefär lika tungsint som en Bruckheimerrulle. Grafiskt pendlar omgivningarna mellan betagande och småtråkiga. Det är ruiner och djungler som är fonden för plattformsakrobatik, pistolkonst och luriga miljöpussel. Eller luriga och luriga, det mesta är ganska lätt, vilket ger ett bra tempo i spelet. Dock tar det slut lite för fort.

´Action

Far cry instincts ­ Predator Xbox 360, ålder: 16+

När Xbox 360 ska få ett "Far cry"-spel så blir det en hyfsad uppdatering av Xbox-skjutaren "Far cry instincts". Grafiken är något upputsad, men den imponerar inte på samma sätt som när vi först besökte tropikerna i "Far cry" till PC. Fienderna har också förlorat det mesta av sin intelligens, vilket, tillsammans med hjältens superkrafter, ger spelet lite mer arkadstuk. Utöver Xbox-konverteringen innehåller skivan "Far cry evolution", som är en fortsättning på "Instincts". ´Action

Trapt Playstation 2, ålder: 16+

Falskeligen anklagad för mord på sin far är prinsessan Allura på flykt undan den onda drottningens hejdukar. Men hon är ingen hjälplös spelsessa som måste förlita sig på en manlig hjältes hjälp. I stället förlitar hon sig på sin egen list och på sina fällor. Det är ett annorlunda spelupplägg, och till en början är det kul att placera ut minor som sprängs, stenar som trillar ner och spjut som skjuts ut. Men nyhetens behag falnar snabbt. Det hade inte skadat med lite större variation.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Riks
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro