ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kamera har återuppstått

Pontus Hammarlund · 8 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– Vi har enklare arrangemang. Vi går rakare på målet, säger Joakim Hjelm om nya plattan ”Ressurection”.

– Vi har enklare arrangemang. Vi går rakare på målet, säger Joakim Hjelm om nya plattan ”Ressurection”.


klar

Artikellänk är kopierad

BAND. Svenskarna i Kamera hade världen för sina fötter efter debutplattan 2003. Ett av ”de stora skivbolagen” lovade att lansera dem ”world wide” – men snart raserades allt.– Vi var ju så uppe i smöret att det inte ens finns något svenskt band som varit i närheten av den uppbakning som vi var på väg att få. Men de kastade bort oss, säger Carl DeLorean, trummis.En sammanslagning mellan skivbolaget och en annan av branschens världsledande aktörer gjorde att bandet från Nacka utanför Stockholm kom i kläm och kontrakten revs.– Det tryck vi utsattes för under det året var jävligt jobbigt. Det är klart att det blir slitningar. Men vi slogs ju inte, det var ju inte på det viset, säger Carl DeLorean.

Men bandets gitarrist och keyboardist valde ändå att lämna bandet och Kamera fick börja om från början. Med två nya medlemmar.– Det har egentligen inte märkts så mycket än. Men man känner att vi har en extrem potential inför nästa skiva, säger sångaren Joakim Hjelm, trots att ”Ressurection”, uppföljaren till debuten, nyligen släppts .– Vi ska in i studion ganska snabbt igen. Den här skivan är mest mina och Joakims låtar men nu känner vi att vi är ett band igen inför nästa platta. Alla är lika på och det var länge sedan det var så i vårt band, säger Carl De Lorean.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro