ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kamerakvinnan planerar att stämma Facebook – och flyktingen hon fällde

Åsa Larsson · 21 Okt 2015
Uppdaterad 21 Okt 2015
Här fäller den ungerska kamerakvinnan Petra Laszlo den syriska flyktingen Osama Abdul Mohsen.

Här fäller den ungerska kamerakvinnan Petra Laszlo den syriska flyktingen Osama Abdul Mohsen. Foto: Marko Djurica/TT


Den ungerska nyhetsfotografen fällde en av de flyktingar som hon skulle filma. Nu tänker Petra Laszlo stämma Facebook – och mannen hon satte krokben för.

klar

Artikellänk är kopierad

Laszlo filmade för den ultranationalistiska webbtv-kanalen N1TV i ungerska Röszke när en grupp flyktingar trängde sig igenom polisens avspärrningar.

Hon riktade bland annat en spark mot magen på en ung flicka och la krokben för en man som bär sitt barn, varpå mannen faller. Detta fångades på film och orsakade ett ramaskri runtom i världen. 

I en intervju i den ryska tidningen Izvestija säger Petra Laszlo att hon hotats på Facebook och att hon anser att det sociala nätverket har skuld i hatet som riktats mot henne.

Tidigare har Petra Laszlo bett om ursäkt och förklarat sitt beteende med att hon blivit rädd och att hon velat hjälpa polisen.►LÄS MER: Här går nyhetsfotografen till attack med sparkar mot flyktingar Laszlo utreds för brott i samband med händelsen i Röszke och riskerar fängelse. Hon har även fått sparken. Till Izvestija säger Laszlo att hon och familjen tänker lämna Ungern och överväger att flytta till Ryssland.

– Mitt liv är förstört. En sak vet vi säkert: vi kommer att lämna in en stämningsansökan på Facebook, säger hon enligt tidningen.

Hon tänker också stämma Osama Abdul Mohsen, den flykting som hon fällde.

►LÄS MER: Osama fälldes på flykt – nu får han jobb och bostad Laszlo anser att Mohsen ändrat sitt vittnesmål och att det i sig orsakat den hatiska stämning som nu drabbar henne.

– Min man vill bevisa min oskuld. För honom är det nu en hederssak, säger Petra Laszlo, enligt Izvestija.

Osama Abdul Mohsen, tidigare fotbollstränare hemma i Syrien, lyckades ta sig till Tyskland med sina söner och har nu fått jobb på den spanska fotbollstränarskolan Cenafe.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro