ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kameran för den som gillar att dela

Jonas Ryberg · 19 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Koppla upp dig på nätet och skicka bilder till vänner. Kameran Samsung ST 1000 ger dock ingen extraordinär fotoupplevelse.

Fyra saker vi gillar med Samsung ST1000

1. Sociala kopplingar. Att kunna skicka sina bilder direkt till sajter som Youtube, Facebook och Picasa utan att behöva använda datorn är kul. Att det dessutom går att skicka dem trådlöst till datorn är praktiskt.

2. Designen. Samsung har gjort ett gott jobb med att designa en kamera som känns robust men som samtidigt lätt glider ned i fickan. Dess­-utom är det borstade metallskalet fint att titta på.3. Skärmen. Stor tryckkänslig skärm är förutsättningen för att kamerans många funktioner ska bli lätta att använda. För den som är ovan är det enkelt att råka trycka på ikonen för blixt när inställningarna ska ändras.

4. GPS. Att geotagga sina bilder direkt i telefonen och få dem sorterade på en karta är drömmen för den som har svårt att hålla ordning på sina foton. Tyvärr är gps:en i ST1000 inte helt pålitlig.

Analys: "Inte nördens favorit"

Samsung ST 1000 är kameran för den som gillar att dela med sig. Med inbyggt wlan och Bluetooth är det lätt att koppla upp sig antingen direkt mot internet via trådlöst nät eller via mobiltelefonen.

Kameran kan ladda upp bilder och film direkt till Facebook, Youtube eller Picasa. Dessutom går det att skicka bilder till vilken e-postadress som helst.

Tack vare den tryckkänsliga skärmen är det enkelt att logga in på de olika nätverken och välja vilka bilder som ska delas.

Från Picasa går det dess­­utom att titta på bilder som laddats upp tidigare. Tyvärr har kameran vissa problem med att koppla upp sig. En särskild tendens att låsa sig har den när bilder ska skickas via Bluetooth till mobiltelefon.

Även som kamera är ST 1000 lätt att använda, även om den tryckkänsliga skärmen och den medelmåttiga bildkvaliteten förmodligen inte kommer att göra den till fotonördarnas favorit.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Ryberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro