ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kameran som hjälper dig att minnas bättre

Metro Teknik · 18 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MINNE. En liten bärbar kamera kan bli en stor hjälp för personer med minnesproblem. Sensecam, inte större än att den får plats i en handflata, har utvecklats av Microsoft och har en kapacitet att lagra upp till 30 000 bilder åt gången. Den lilla kameran klarar också av att ta bilder var 30:e sekund av händelser som sker under en hel dag. Tester visar att personer med minnessvårigheter har lyckats återkalla minnet av dagliga händelser, men också känslor relaterade till händelserna, efter det att bilder från kameran spelats upp i hög hastighet i syfte att träna minnet, skriver BBC News.

Därför tror nu experter att kameran kan hjälpa dels människor med generella minnesproblem men också dem som lider av mer allvarliga sjukdomar som påverkar minnet, som Alzheimers.Men än så länge är det för tidigt att säga om metoden på lång sikt kan hjälpa människor med minnessvårigheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Teknik
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro