ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kameraövervakning i skolor ska ses över

Ivica Celikovic · 19 Jan 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ÖVERVAKNING. Kommunledningen i Göteborg reagerar på den ökade kameraövervakningen i skolorna och vill veta hur kostnadseffektiv den typen av förebyggande åtgärder är .– Egentligen handlar det om att få tillstånd att övervaka byggnader efter skoltiden, på kvällar och helger. Därför blir det viktigt att få tydliga uppgifter om effekterna som uppnås med detta, säger Marie T Lindén (v), kommunalråd med ansvar för skolor.

I förrgår beviljade kommunstyrelsen tillstånd till att kameror sätts upp vid fyra skolor i Majorna som haft skador för 700 000 kronor.Skolor som vill ha övervakningskameror uppsatta är:  Karl Johansskolan, Kungsladugårdsskolan, Djurgårdsskolan och Sannaskolan.Kommunledningen vill också ha uppgifter om vilka andra brottsförebyggande åtgärder som vidtas på skolorna.– En ständig dialog med elever och föräldrar är viktig för att öka medvetenheten om den negativa påverkan som skadegörelsen har på arbetsmiljön i skolorna, säger Marie T Lindén.

klar

Artikellänk är kopierad

Ivica Celikovic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro