ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kameratest: Snabb och användarvänlig systemkamera

Metro/Ljud&Bild · 22 Jun 2018
Uppdaterad 22 Jun 2018
Canon EOS M50 en otroligt bra kamera för alla som har ett nyfunnet intresse och som letar efter en enkel kamera med god bildkvalitet.

Canon EOS M50 en otroligt bra kamera för alla som har ett nyfunnet intresse och som letar efter en enkel kamera med god bildkvalitet. Foto: Canon


Här är Canon-kameran som på allvar kan vara den sista spiken i kistan för spegelreflexen. Kompakta EOS M50 skiljer sig inte från en spegelreflex när det gäller prestanda, men den är mindre, lättare, mer användarvänlig och inte dyr alls.

klar

Artikellänk är kopierad

 en otroligt bra kamera för alla som har ett nyfunnet intresse för fotografering och som letar efter en enkel kamera med god bildkvalitet.Canon EOS M50 är

Kameran är ingen stor historia. Den är ett mellanting mellan en kompaktkamera och spegelreflex, lätt att få plats med en i en väska eller bag. Den levereras med en 15–45 mm-zoom med optisk bildstabilisator (motsvarande 24–72 mm) och kostar mindre än många spegelreflexer.

Det finns inte många knappar att hålla ordning på, tack vare pekskärmen är det enkelt att ändra inställningar i menyerna. Canon har också lagt till en guide i menyerna som lär nybörjare hur de olika funktionerna fungerar.

Sökaren är jättefin för att sitta i en kamera i den här klassen, och jag föredrar att använda den när jag tar stillbilder.

Vid videoinspelning är den praktiska vridbara skärmen däremot att föredra. Den ger ett stadigt grepp när man fotograferar och man kan enkelt flytta fokus med bara ett finger på skärmen. Tyvärr har Canon hoppat över Det är synd, för den är snabbare och mer exakt än den kontrastbaserade autofokusen som man får nöja sig med när man­ ­filmar i 4K.Dual Pixel-fokus i 4K-video.

Och när vi ändå håller på och klagar är det på sin plats att nämna batteritiden på lite drygt 200 bilder per laddning. Lite fler om man undviker att använda skärmen hela tiden och låter den uppfällbara blixten vara ifred.

Det finns inget bild-brus att tala om upp till ISO 6400, vilket är väldigt bra jämfört med konkurrenternas kameror i samma klass.

Som slutsats kan man säga att Canon EOS M50 är ett välkommet tillskott till den billigare änden av systemkameror. Det är Canons första konsumentkamera med 4K-video, som trots en del brister är att föredra framför HD-video. M50 är en kamera som alla kan använda, och även om den är liten och lätt så är den ingen lättviktare när det gäller bildkvalitet.

Den är definitivt i klass med Canons dyrare spegelreflexer, fast inpackad i en snabbare och mer användarvänlig system­kamera.

Lasse Svendsen/Ljud & bild

pil
Canon EOS M50

Typ: Systemkamera med 24 Mp APS-C-sensor

Optik: 1545 mm/f3,56,3

Skärm: 7,6 cm LCD med 1,0 Mp

Sökare: Elektronisk 2,36 Mp OLED

Seriefoto: 10 bilder/s

Video: 4K/25p (120 Mbit/s)

Batteri: 235 bilder

Mått/vikt: 116 x 88 x 59 mm/390 g

Egenskaper: Wifi, Bluetooth, vridbar pekskärm, optisk bildstabilisator, blixt, TTL-blixtsko, HDMI-utgång, mikrofoningång

Pris: 7 300 kr

Plus: Användarvänlig. Hög stillbildskvalitet, snabb Dual Pixel-auto-fokus, 4K-video och bra pris.

Minus: 4K-video med begränsningar. Låg batteri-kapacitet.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro/Ljud&Bild
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro