ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kameror ska fånga busåkare på Liseberg

Lars Carlsson · 28 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

KONTROLL. Det farliga busåkandet på Liseberg ska stävjas.Metoden heter filmlagring.– Vi måste kunna spara övervakningsfilm ifall polisen behöver den, säger Åke Larsson, säkerhetschef på Liseberg.Idag finns det 58 kameror runt om på Liseberg. Med det nya tillståndet, som länsstyrelsen gett grönt ljus till, utökas antalet till 67.

Vid sju attraktioner kommer filmen dessutom att sparas i 30 dagar, vid brottsutredningar ännu längre.– Det finns de som tycker att det är en sport att busåka. Så har det alltid varit men vi har haft problem på sista tiden. Det här är ett sätt stävja deras farliga beteende, säger Åke Larsson.– När vi får in rapporter om att nånting har hänt på våra attraktioner kommer vi hädanefter lätt kunna gå tillbaka på filmen och se vad som hänt och hur personerna beter sig. Liseberg går i spetsen för ökad kameraövervaknig i Sverige. På Gröna Lund i Stockholm förekommer ingen bildlagring.– Vi har inte för avsikt att börja heller, säger Kicki Svensén, marknadschef.

klar

Artikellänk är kopierad

Lars Carlsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro