ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kämpar mot misstänkt våldtäktsman – med en madrass

Åsa Larsson · 3 Sep 2014
Uppdaterad 3 Sep 2014

Konststudenten Emma Sulkowicz har ett annorlunda konstprojekt – hon bär runt på en madrass tills dess att mannen som misstänks ha våldtagit henne kastas ut från Columbia-universitetet i USA.

klar

Artikellänk är kopierad

Konststudenten Emma Sulkowicz berättar om sitt konstprojekt.
Konststudenten Emma Sulkowicz berättar om sitt konstprojekt.Foto: Youtube

Våldtäkten skedde för två år sedan och nu är Emma Sulkowicz sistaårselev på universitetet. Vid skolstarten har hon nu börjat bära runt på madrassen.

– Jag tänker göra det här tills dess att han lämnar skolan eller att skolan stänger av honom – vad som helst som innebär att vi inte går i samma skola längre, säger hon till amerikanska länksajten Buzzfeed.

Två andra kvinnor har också anmält mannen för sexuella övergrepp och Emma Sulkowicz har själv gått ut öppet med det bristfälliga bemötande som hon fick när hon försökte berätta om vad som hänt henne.

Bland annat tvingades hon förklara för personal på universitetet hur analsex fungerade och blev ifrågasatt när en av dem inte trodde att man kunde bli penetrerad utan glidmedel.

Förhör med den misstänkte mannen dröjde även åtta månader.

Nu kämpar Emma Sulkowicz med att belysa situationen och hantera det egna traumat.

Det är lite oklart varför det just blev en madrass, men Emma Sulkowicz säger att hon fastnade för idén.

– Jag våldtogs i min egen säng i elevhemskorridoren så jag tror att tanken på madrassen representerade, i mitt huvud, minnena som jag har från den natten och att bära tyngden av hur skolan avfärdade inte bara mig utan de andra två kvinnorna som rapporterade honom, och sättet som polisen trakasserade mig när jag anmälde fallet.

Sulkowicz hoppas nu på att universiteten ska inse att deras sätt att hantera sexövergrepp på skolans område inte fungerar.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro