ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kampen är en del av vardagen för Kartellens Sebbe Staxx

Emma Björkman · 26 Nov 2013
Uppdaterad 27 Nov 2013

På fredag släpps Kartellens nya album Ånger & kamp del 2”. Sebbe Staxx utkämpar en strid varje dag. – Jag kan inte göra ett enda misstag, det kan kosta mig allt, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Sebbe Staxx har många järn i elden. Bland annat en uppföljning till sin kritikerhyllade pjäs ”Medans vi faller”, han medverkar i en hemlig, svensk film och skriver på en självbiografi.
Sebbe Staxx har många järn i elden. Bland annat en uppföljning till sin kritikerhyllade pjäs ”Medans vi faller”, han medverkar i en hemlig, svensk film och skriver på en självbiografi.Foto: Natanael Johansson

Sebbe Staxx, 27, drar upp sitt byxben. Där sitter en fotboja som han ska bära i fyra månader efter att ha dömts i tingsrätten till sex månaders fängelse för narkotikabrott, dopningsbrott och grovt vapenbrott i mars i år. – När de kollade upp mig innan anstaltsplaceringen såg de att jag frivilligt gick och lämnade två urinprov varje vecka, att jag gick på frivillig behandling och jag hade jobb. De såg att jag inte var den jag hade varit. De fattade ett väldigt bra beslut och jag ska belöna frivården genom att sköta mig, säger han. Sebbe Staxx utgör ena hälften av hiphopduon Kartellen. Den andre medlemmen Leo ”Kinesen” Gonzalez sitter i fängelse i Finland på livstid för anstiftan till mord med en misstänkt koppling till Arlandarånet. Precis som förra gången har Kinesen postat låtar till Sebbe Staxx, som rappar dem på skivan ”Ånger & kamp del 2” som släpps på fredag.   – Jag har inte mött någon som inte har tyckt om den. Det är årets hiphopalbum om jag får säga det själv, säger Sebbe Staxx.  Hur ser din kamp ut? – Min kamp består i att bryta gamla mönster. Men det går bättre än förväntat. Jag går på behandling och jobbar. Rutiner är min räddning, säger han. Hur mår du i dag? – Jag är i frid med mig själv. Jag gör ingenting fel. Jag dricker inte, jag knarkar inte, jag går i kyrkan varje söndag. Jag har inget med brott att göra men jag glömmer inte bort var jag kommer från och vill visa mina aktivt kriminella vänner att det finns en annan väg att gå. Förutom teman som ånger och kamp har albumet en stark politisk ton och inleds bland annat med ett tal av Olof Palme. – Vi har en kampanj som kommer att heta 51 procent som kommer igång i vår för att få underklassen att gå och rösta. Många hajar inte vad politikerna säger och då skiter de i att gå och rösta. Den trenden försöker vi att bryta med skivan, säger Sebbe Staxx.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro