ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kamphundar i attack mot polishund – sköts

TT · 31 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En stökig ravefest utanför Enköping kulminerade på söndagsförmiddagen när en polisman tvingades skjuta två pitbullterrier som attackerade en polishund. En av kamphundarna dog.Festen i Övre Rickeby pågick hela helgen. Strax före klockan 10 på söndagen var det så stökigt att en polispatrull begärde förstärkning.Den nya patrullen hade hund med sig. När den togs ut ur polisbilen gick två lösa pitbullterrier till attack.

Polishunden blev svårt biten i halsen. Först försökte polismännen slå loss kamphundarna med batonger. När det inte lyckades drog en av poliserna sitt tjänstevapen och öppnade eld.Polismannen avlossade minst åtta skott, rapporterar Sveriges Radio Uppland.- En av hundarna dog och den andra skadades, säger länsvakthavande polisbefäl Gabriel Ogden till TT.Den svårt skadade polishunden fick vård på djursjukhuset i Uppsala. Rasen är malinios, en något tunnare hund än en schäfer.- Vi tror att den kommer att överleva. Våra tjänstehundar är inga kamphundar och den hade inte en chans mot dem, säger Gabriel Ogden.

Kamphundarnas ägare, en man född 1980, var på söndagseftermiddagen inte delgiven misstanke om brott. Enligt Gabriel Ogden kommer hans överlevande hund sannolikt att avlivas. Även den sågs om på djursjukhuset.I samband med festen greps en person misstänkt för ringa narkotikabrott.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro