ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kamprad sviker löftet om julbonus till Ikeas anställda

Gustaf Eriksson · 21 Dec 2012
Uppdaterad 21 Dec 2012
Kamprads sviker löftet om bonus till Ikeas anställda

Kamprads sviker löftet om bonus till Ikeas anställda Foto: Scanpix


Förra året gjorde Ikea en vinst på 33 miljarder kronor. Då lovade grundaren Ingvar Kamprad bonus till alla anställda. Men nu drar han tillbaka julklappen, men inte för cheferna, rapporterar Smålandsposten.

klar

Artikellänk är kopierad

Risgrynsgröt, skinkmacka och glögg bjöds det som vanligt på under Ikeas traditionsenliga julsamling i Älmhult på torsdagen. Men grundaren Ingvar Kamprad hade en besk klapp att bjuda de anställda på. I sitt tal meddelade han att den bonus han utlovat inte kommer.

– Förra året, när jag såg att det gått riktigt bra för oss, gjorde jag tabben inför den här publiken: Låt oss se till att det blir lite över till oss själva också. Jag tänkte mig lite dåligt för, sa han enligt Smålandsposten. 

Löftet som Kamprad gav förra året gick ut på att alla Ikeas 126 000 anställda genom ett bonussystem skulle få lika stor del av bolagets vinst.

Räknat på vinsten före skatt förra året, som enligt Dagens industri var 33 miljarder kronor, skulle det kunna ge varje anställd en bonus på drygt 260 000 kronor.

Orsaken till den uteblivna bonusen är bland annat att det är svårt att anpassa systemet till olika länder, enligt Smålandsposten. Det hindrar dock inte att flera chefer får extra klirr i julkassan. 

Snart kanske dock alla anställda kanske får extra pengar att köpa klappar för. "Nu hoppas jag att vi hittar en lösning. Med lite tur kanske redan under nästa år", står det i talet enligt Smålandsposten.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro