ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kan en människa väcka för mycket känslor?

Jack Werner · 10 Feb 2014
Uppdaterad 10 Feb 2014

Det brukar sägas om Twitter att där bara finns journalister och proffstyckare. Men i så fall har de allihop plötsligt blivit märkligt intresserade av Paradise hotel”.

klar

Artikellänk är kopierad

Final i ”Paradise hotel”. Jeppe släpper en boll – och får hela Sverige emot sig.
Final i ”Paradise hotel”. Jeppe släpper en boll – och får hela Sverige emot sig.Foto: Viasat

Det kunde nämligen var och en se i onsdag kväll, att personen i centrum för den enskilt hetaste snackisen varken var någon självupptagen krönikör eller utskälld politiker – utan en helt vanlig 23-årig svensk. En helt vanlig 23-årig ”Paradise hotel”-vinnare, närmare bestämt.

Jeppe Johansson har tagit sig igenom, och vunnit, TV 3:s dokusåpa ”Paradise hotel” genom att vara ett väldigt stort arsle. Han har gett tomma löften, och skrattat i ansiktet på de som trott honom. 

I onsdags tog han, i en manöver som var den sadistiska grädden på moset, hem hela spelet. Detta gav honom en skara fans (förmodligen samma människor som hejar på kung Joffrey i ”Game of thrones”), men de allra flesta av de tiotals nya tweets i minuten som då skrevs var förbannade. Nä, rent av hatiska.

”Mitt nya mål i livet är att brutalt mörda Jeppe Johansson”, twittrade en ung tjej. ”Vidriga jävel”, skrev någon på en av hans bilder på Instagram. Det är extremt hårda ord, men inte första gången Jeppe kritiseras. 

I slutet av januari skrev Sonja Ericsson på SVT Debatt om hur obehagligt hon tyckte det var när Jeppe tjatade sig till sex av en annan deltagare. Men Ericssons slutord riktades till TV 3, som enligt henne visar sexscener ”som får mig att tänka på våldtäkt” bara för att tjäna pengar.

Att ha väckt känslor är det finaste betyg ett tv-program kan få år 2014, men frågan är om hatstormen mot Jeppe visar att man faktiskt kan väcka för mycket känslor. 

Visst, han är ansvarig för att han är en skitstövel, men TV 3 är ansvariga för att hela Sverige nu vet om det. Kanske borde TV 3 slita sina ögon från den växande pengahögen, och ta det ansvaret på större allvar. 

För att citera Jeppes beskrivningstext på Instagram: ”Don’t hate the player. Hate the game.”

klar

Artikellänk är kopierad

Jack Werner
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro