ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kan få världens bästa jobb – tack vare Metro

Jenny Sköld · 5 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Privat / Islandreefjob.com / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

En artikel i Metro fick Felippe Melà att söka lyxjobbet som välbetald bloggare på en paradisö i Stora barriärrevet. Nu är han en av 50 som gått vidare i rekryteringen.

Sökes: En bloggare som kan dokumentera livet på en paradisö i Stora barriärrevet under sex månader. Månadslön: 150 000 kronor. Felippe Melà, 26, var på väg hem från en hektisk dag som doktorand på Karolinska när han fastnade i den lockande artikeln i Metro. Han bestämde sig genast för att söka drömjobbet.Uppdraget är att utforska ö-världen och dokumentera genom blogg, fotodagbok, videoblogg och intervjuer.– Jag har ju erfarenhet av att blogga och videoblogga och är en kreativ person så jag tänkte att jag hade en chans, säger Felippe Melà.I ett kort filmklipp berättade han om varför just han skulle ha jobbet – i konkurrens med över 34 000 andra sökande från hela världen. Nu är han en av 50 som gått vidare.– Det var en överraskning. Chanserna var ju låga, säger han.I nästa steg ska 11 gallras ut som får åka på anställningsintervju till lyxiga Hamilton Island i början av maj. En av dem är ett "wild card" som röstas fram via projektets hemsida, där de femtio videoklippen publicerats. Resten plockas ut av den australiska juryn.Konkurrensen är hård och Felippe har ganska få röster än så länge. Bäst utsikter har Clare från Taiwan som i skrivande stund har nästan 30 000 röster.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro