ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kan ha funnits häst i lasagnen sedan i somras

Matilda Bjerlöw · 9 Feb 2013
Uppdaterad 9 Feb 2013
Den omtalade nötköttslasagnen – som visat sig innehålla häst.

Den omtalade nötköttslasagnen – som visat sig innehålla häst. Foto: Scanpix


Världsskandalen kring svenska Findus växer. Enligt deras franska samarbetspartner Comigel kan det ha funnits hästkött i deras leveranser sedan augusti i fjol.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag uppgav Findus franska matleverantör Comigel att "föroreningen" av de produkter som företaget lovat innehöll biff går tillbaka till den 1 augusti, rapporterar AP.

Det var på fredagen som skandalen uppdagades: Laboratorietester visade att det påstådda nötköttet i Findus lasagne innehåller stora mängder av häst-dna.

Det visade sig att nötköttet egentligen var hästkött från ett rumänskt slakteri, skriver TT.

Reaktionerna lät inte vänta på sig och Findus och olika livsmedelskedjor, som Ica och Coop, var snabba med att återkalla och dra in stora mängder av fryst lasagne från butikshyllorna. Inte bara i Sverige, utan även i England och Frankrike.

I Storbritannien har också bland annat miljontals hamburgare återkallats av stora kedjor som Burger King, sedan analyser visat att nötköttet var hästkött.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro