ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kan inte bli gravid på naturlig väg efter läkarens miss

Fredrik Tideman · 30 Jul 2014
Uppdaterad 30 Jul 2014
Kvinnan anmäler en läkare som inte hittade felet på hennes graviditet trots flera ultraljudsundersökningar.

Kvinnan anmäler en läkare som inte hittade felet på hennes graviditet trots flera ultraljudsundersökningar. Foto: TT


Efter flera felbehandlingar kan en kvinna i Stockholms län inte längre bli gravid på naturlig väg. Nu anmäler hon den ansvariga läkaren till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

klar

Artikellänk är kopierad

Kvinnan skriver i anmälan till Ivo att hon hade en graviditet utanför livmodern, ett så kallat utomkvedshavandeskap, för sju år sedan vilket ledde till att en del av höger äggledare fick opereras bort.

I början av juli i år blev hon gravid igen och bokade tid för en undersökning för att kolla så allt var normalt med graviditeten. Totalt var kvinnan på fyra undersökningar hos samma läkare i juli och gjorde ultraljud, men utan att läkaren hittade varken någon graviditet i livmodern eller något som tydde på utomkvedshavandeskap.

Men samma dag som den sista undersökningen fick kvinnan kraftiga smärtor i magen och fick åka till Södersjukhusets akutmottagning. Där konstaterades att hon hade en graviditet utanför livmodern och hon opererades akut. Hela vänster äggledare togs bort i operationen och kvinnan kan därför inte bli gravid på naturlig väg längre.

Kvinnan anmäler läkaren till Ivo och skriver att han borde fattat misstanke om att det inte var en normal graviditet i ett tidigare skede. Hon skriver också att det enda sättet för henne att få barn är genom provrörsbefruktning eller adoption, och att ”den psykiska smärtan kommer aldrig att läka”.

►LÄS MER: Gravid hemskickad utan undersökning – barnet fick hjärnskador

►LÄS MER: Kvinna anmäler kvinnokliniken i Malmö

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro