ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kan inte ens släppa mig inför min familj”

Caroline Wetterborg · 24 Maj 2012
Uppdaterad 24 Maj 2012

Just ny befinner sig Gina Dirawi i Baku för att kommentera Eurovision Song Contest. Efter Youtube-succé, mordhot och Melodifestival är hon inte rädd för att säga vad hon tycker. Men hur tuff är hon i Tuffometron?

klar

Artikellänk är kopierad

 I sommar ska du leda ”Hallå P3”, vem är din drömgäst?– Zlatan. Jag kan relatera till hans sätt väldigt mycket, jag älskar människor som är lite underdogs och tagit sig från ingenting till att bli så pass stora. 

Edward af Sillén har sagt att ni som kommenterar Eurovision Song Contest inte behöver vara neutrala, så vilket land har det sämsta bidraget?– Allt är ju relativt med musik, vissa låtar som låter totalt värdelöst kanske har någon hook-up så att man ändå vill lyssna. Då blir den smart, som ”The social network song” (San Marinos bidrag, slogs ut i delfinalen, reds. anm.). Det är ju en värdelös låt. Hela framträdandet är också sämst, men man vill ju se det för att det är så jävla dåligt. 

Stava till Azerbajdzjan!– Azerbadjan. Var det rätt eller fel? Men gud, men jag kan den engelska, Azerbaijan. Så stavar de här.

Pest eller kolera – du måste välja: Att i direktsändning av misstag prutta högt och ljudligt eller avsluta varje mening ”tycker lilla jag”? – ”Tycker lilla jag”. Jag skulle inte ens kunna släppa mig inför min familj, det är på den nivån. Sa jag ”tycker lilla jag”, då skulle Sverige få något att reta sig på och det skulle de älska. 

Du har sagt att du kritiserar saker som andra inte kritiserar. Om du nu är så tuff som du säger – nu är du i Azerbajdzjan, vad gör du för att göra skillnad därnere?– Jag har inte gjort någon skillnad för jag kom i går kväll (läs måndag) och har bara jobbat. Men jag tror att genom att komma hit så kan man uppmärksamma problem på ett annat sätt. Man kan sprida information och ge folk en uppfattning. Jag tror att det gör mycket, bara att folk får reda på vad det är som pågår. 

Vilket är det konstigaste stället du har kissat på?– Jag är mer en sådan som håller mig. Men bakom ett träd eller i havet. När man vet att det inte finns en toalett där man är på semester, ja, då blir det havet.  

Om polisen sökte igenom ditt hem, vad skulle vara mest pinsamt om de hittade?– Jag bor ju i andra hand så jag har knappt några grejer för att jag flyttar hela tiden. Jag har inga skumma saker. Jag kanske är lite nojig, tänk om någon skulle komma hem till mig och se det? Jag har bara massa, massa kläder. 

Du har anklagats för att svika islam och har mordhotats på grund av ditt jobb, är du någonsin rädd?– Nej, faktiskt inte. Om jag får ett mordhot på grund av något jag säger betyder det att det jag säger har jävligt mycket värde. När du säger något bra, när du vill väl, och det leder till att någon hotar dig så betyder det att du gör skillnad. Det stärker mig bara på något sätt. Man får ju ta skiten som kommer med det, annars kan man ju sätta sig och jobba med ett vanligt jobb eller bara hålla käft. 

Vad är det värsta du gjort på fyllan?– Jag är nykterist så jag har aldrig varit packad. Jag kan vara flippad och impulsiv bara normalt. Så jag vill inte tänka mig hur jag skulle vara om jag var full, och jag skulle verkligen inte vilja att folk skulle se det. 

I din blogg skriver du att du  inte tar itu med saker utan att allt samlas inuti dig. Med tanke på det, när grät du senast för att du var ledsen?– Kanske när min farfar dog för ett år sedan, det var också så att jag höll allting inom mig så fick alla runt om mig gråta. Men till slut på hans begravning då sprack det, då var jag väldigt, väldigt ledsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro