ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kan säkert slåss om en 17:e plats i Wien”

Tobias Sahlén · 12 Mar 2015
Uppdaterad 12 Mar 2015
Jon Henrik Fjällgren är en av favoriterna i årets Melodifestivalfinal.

Jon Henrik Fjällgren är en av favoriterna i årets Melodifestivalfinal. Foto: Gustav Gräll


Måns Zelmerlöw vägrar vara favorit. Men det hindrar ju inte honom från att faktiskt vara det. Faktum är att senast någon var så ensam om favoritskapet var 2005 och Nanne Grönwall med Håll om mig”. Och se hur det gick. Så kanske blir det ändå spännande på lördag.

klar

Artikellänk är kopierad

1. Samir & Viktor ”Groupie”

Startfältets gladaste låt var en behövlig energikick i Malmö. Men nu, en månad senare är det här bara ren och skär huvudvärk. Ta en värktablett och tänk på bättre tider. 

Betyg: 1

2. JTR ”Building it up”

En glad poplåt med tre snygga killar direkt efter en glad poplåt med två snygga killar. Där har någon tänkt till. Eller inte. Men inget ont om JTR som fortsätter att leverera.

Betyg: 3

3. Dinah Nah ”Make me (la la la)”

Snygg, proffsig energikick som bara ger mersmak. Svenska folket har överraskat i sitt stöd till Dinah Nah och får gärna fortsätta med det. La la la.

Betyg: 4

4. Jon Henrik Fjällgren ”Jag är fri (manne laem frijje)”

Detta Disneyklimax verkar har tagit stora delar av Sverige med storm. Så Jon Henrik kan vara Måns enda utmanare. Och visst, vinner det här kan vi säkert vara med och slåss om 17:e platsen i Wien...

Betyg: 2

Stämpel: Utmanare

5. Jessica Andersson ”Can’t hurt me now”

Just det ja, Jessica gick ju till final med låten som alla redan har glömt (eller tröttnat på). Nästa tack.

Betyg: 2

6. Måns Zelmerlöw ”Heroes”

Nåt annat än att Måns krossar allt motstånd i morgon vore en skräll. Eller tar jag i nu? Han skulle iallafall inte göra bort oss i Wien men faktum kvarstår att det här är en snygg musikvideo mer än en bra låt.

Betyg: 3

Stämpel: Vinner

7. Linus Svenning ”Forever starts today”

William Wallace i Braveheart möter sengångaraktig 2000-tals schlager. Det var inte kul 1995, inte 2007 och absolut inte 2015. Gäsp.

Betyg: 1

8. Isa ”Don’t stop”

Lätt hysterisk låt som efter de inledande migränattackerna ändå blir rätt trevlig. Och Isa (årets stjärnskott?) är säkerheten själv.

Betyg: 3

9. Magnus Carlsson ”Möt mig i Gamla stan”

Ända sedan min initiala sågning av det här i Malmö har jag hört oändliga argument om motsatsen. Men nej jag är ledsen, det här är mossigt. Och Magnus kan så mycket bättre. Det finns det bevis på.

Betyg: 1

10. Eric Saade ”Sting”

Eric gjorde succé i Göteborg men det är också senast du hörde någon prata om honom. Låten är bra, showen en cirkus och han har extremt trogna fans. Räcker det för en comeback?

Betyg: 3

Stämpel: Frågetecken

11. Mariette ”Don’t stop believing”

En underbar, fantastisk kreation, på alla plan, som bara fortsätter att växa. Hur är det ens möjligt en månad senare? Logiskt sett borde Wien vara dess öde.

Betyg: 5

Stämpel: Dark horse

12. Hasse Andersson ”Guld och gröna skogar”

Hasse slog ut Kristin Amparo. Ding ding värld. Hasses låt har redan släppts i Japan. Ding dong. Hasse Andersson sist ut i finalen. Dong pling, jag går och lägger mig.

Betyg: 1

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro