ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kan stämmas för tidningskupp

TT · 25 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Vänstertidningen La Repubblicas ägare, L'Espresso, hotar att stämma premiärminister Silvio Berlusconi sedan han uppmanat företagare att inte annonsera i tidningen.

L´Espresso har bett sina advokater att "vidta alla åtgärder för att skydda företaget", hette det i ett uttalande på onsdagen.

La Repubblica som har den näst största upplagan av Italiens dagstidningar, störst är Corriere della Sera, har den senaste tiden publicerat en serie artiklar om den 72-årige premiärministerns och miljardärens vidlyftiga privatliv.

L´Espressos aktie steg med nio procent på Milan-börsen sedan bolaget meddelat att det vill vidta rättsliga åtgärder mot Berlusconi, som snabbt kontrade med att kalla hotet "löjeväckande".

Den italienska premiärministern är åtalsimmun så länge han innehar ämbetet, enligt en lag som Berlusconi var med att driva igenom strax sedan han åter blev vald till premiärminister förra året.

Han hävdar att det bedrivs en kampanj mot honom som "drivs av hat och avundsjuka som med all säkerhet inte medför något gott för landet".

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro