ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kanadas nålstick och smicker under finalkampen

Anders Göransson · 23 Feb 2014
Uppdaterad 24 Feb 2014

Nej, det gick inget vidare för Tre Kronor i OS-finalen mot Kanada. Måhända var det någon liten tröst att följa hashtagen #hardtotrashtalksweden, där kanadensiska supportrar visserligen delade ut nålstick, men även ägnade sig åt vänskapligt gnabbande med oss svenskar.

klar

Artikellänk är kopierad

Redan långt innan finalen var avgjord twittrade signaturen @WhosTheWiser ut ”Hey Sweden, your silver medals are almost ready” (Hej Sverige, era silvermedaljer är nästan klara) tillsammans med en bild av en korkskiva försedd med silvertejp  - samt en instruktion och insexnyckel från ett visst möbelföretag från Älmhult.

Jättekul.

En annan skojfrisk kanadensare vred om kniven ytterligare med en bild på en likadan insexnyckel samt tweeten ”Swedish Hockey Stick” (svensk hockeyklubba).

Hemskt roligt.

@Helen Androlia från Toronto retar sig på att så många i det svenska laget heter Marcus, men konstaterar ändå att det är inte är helt lätt att håna Sverige.

@ DanFmTo passar på att förbanna Sverige för vårt fridsamma och jämlika samhälle, och för våra "diakrititiska omljud” - han gillar inte våra å, ä och ö.

@Helen Androlia har ända några tröstens ord till slut.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro