ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kanadas plan: Cannabis ska bli lagligt 2018

Hugo Ewald · 27 Mar 2017
Uppdaterad 27 Mar 2017
Kanadas premiärminister Justin Trudeau vill legalisera cannabis.

Kanadas premiärminister Justin Trudeau vill legalisera cannabis. Foto: Christinne Muschi/Reuters/TT


I april kommer den kanadensiska regeringen att lägga fram en proposition om att legalisera cannabis i Kanada den 1 juli 2018, rapporterar CBC. Kanadas provinser kommer om lagen godkänns att ansvara för hur cannabis ska säljas.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 1 juli 2018 kommer cannabis att bli lagligt i Kanada om den liberala regeringen får som den vill. Det rapporterar Kanadas public service-bolag CBC news.

Enligt CBC news kommer en proposition om en cannabislegalisering att offentliggöras den 10 april, någonting som följer av resultaten av en federalt tillsatt utredning ledd av justitieminister Anne McLellan.

Röstas lagen igenom kommer Kanadas federala regering att bli ansvarig för landets cannabistillgångar och huvudstaden Ottawa kommer att ha ansvar för att licensiera producenter.

Det är dock Kanadas provinser själva som kommer att reglera priset på cannabis och hur det ska distribueras och säljas. Minimiåldern kommer att vara 18 år, men provinserna kommer att kunna sätta gränsen högre. Kanadensare kommer att kunna odla egen cannabis, men begränsas till 4 plantor per hushåll.

Att legalisera cannabis var ett av Kanadas liberala partis vallöften inför valet 2015. Enligt partiet är en cannabislegalisering nödvändigt för att ”hålla droger borta från barn och vinster borta från kriminella”.

Kanada är knappast ensamma i Nordamerika om att legalisera cannabis. Under de senaste åren har flera amerikanska delstater legaliserat eller avkriminaliserat bruk och innehav av cannabis.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro