ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Känd klottrare släpades efter tunnelbanan – skadades svårt

Josefin Svenberg · 6 Aug 2013
Uppdaterad 6 Aug 2013

Foto: Lotta Bergseth


25-åringen hade precis klottrat ned en tunnelbanevagn – då blev han påkörd av ett tåg, släpades 150 meter och skadades svårt. Det är polisens teori bakom gårdagskvällens olycka vid Kungsträdgården.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Lotta Bergseth
Foto: Scoopshot

Vid 20-tiden på måndagen kom larmet om att en man låg intill spåret vid Kungsträdgårdens tunnelbanestation i centrala Stockholm.

När polis, ambulans och räddningstjänst kom till platsen fann de den 25-åriga mannen svårt skadad, men vid medvetande. Polisen misstänker att han befann sig på spåret för att måla graffiti.

– Han låg cirka fem meter in i tunneln. När patrullen genomsökte tunneln noterade de att samtliga skyltar ungefär 150 meter in längs spåret var böjda, och längs vägen hittades fem sprejburkar, plasthandskar och en sko med färgstänk. Den andra skon fanns vid mannen. Därför drar man slutsatsen att han släpats med tåget den här sträckan, berättar Peter Klavebäck, stationsbefäl på Norrmalmspolisen.

25-åringen fördes till Karolinska universitetssjukhuset i Solna med svåra skador.

LÄS MER: Ung man släpad bakom tunnelbanevagn

Under kvällen upptäcktes det att ett tunnelbanetåg – som lämnat Kungsträdgården för färd norrut strax innan klockan 20 – blivit nedklottrat under färden.

De så kallade taggs som målats har tidigare kopplats ihop med den påkörda 25-åringen, som är en känd klottrare med flera skadegörelsedomar mot sig.

– Det mesta tyder på att det var han. Även färgerna stämde med de sprejburkar som hittades längs spåret, säger Peter Klavebäck. Men det är inte helt klart om det nedklottrade tåget är samma som körde på mannen.

Polisen har nu upprättat en anmälan om skadegörelse mot 25-åringen, men när det gäller påkörningen så betraktas den som en olyckshändelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro