ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Känd mammabloggare misstänks ha injicerat dottern med urin

Joel Linde · 18 Okt 2015
Uppdaterad 18 Okt 2015

Kvinnan har skrivit mycket om sin familj och sin dotters dåliga hälsa, men nu står hon själv anklagad för att ha försämrat sin dotters hälsa – med urin.

klar

Artikellänk är kopierad

En känd ”mammabloggare” i Australien har gripits och står anklagad för att ha injicerat urin i hennes dotter. Kvinnan, som ännu inte namngivits, skrev mycket på sin blogg om sin familj och i synnerhet dotterns dåliga hälsa. Dottern föddes med en genetisk sjukdom vilket fått till följd att hon var i kontakt med många olika sjukhus och läkare.

Tidigare i år blev flera läkare oroade över flickan, och nu menar alltså polisens utredare att mamman själv har försämrat sin dotters hälsa genom att injicera urin i henne, och de menar att de har starka bevis för det.

Genom mammans aktivitet och kändisskap har hennes dotter blivit väldigt uppmärksammad och ansiktet utåt för bland annat många välgörenheter, skriver ABC.

– Eftersom (barnet) är så bedårande använde de henne för publicitet, hon var på stora paroller vid flygplatsen, sade en vän till den anklagade till ABC.

►LÄS MER: Mamma förgiftade sin son med salt – får 20 års fängelse

Polisen uppges ha funnit sprutor, urinprov och laxermedel i mammans handväska, och utredare påstår sig ha medicinska bevis få långt bak som till 2008. Läkarna hade aldrig sett något liknande tidigare, skriver ABC.

”Jag ville att han (läkaren) skulle behandla henne. Göra någonting. Vad som helst. Hon hade ont och jag kunde se att hon började bli dålig”, skrev mamman på sin blogg som nu har tagits bort. 

Händelsen har fått många att spekulera i om det rör sig om en mamma som ha sökt uppmärksamhet genom sin dotters lidande, något som ibland kallas för Münchhausen by proxy (MBP). Det handlar vanligtvis om föräldrar som påstår att deras egna barn är sjuka och därför behöver sina föräldrars övervakande.

►LÄS MER: Mamma tvingade i sina friska barn lugnande medel

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro