ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Känd schweizisk kidnappare kopplas till Madeleine-fallet

Tomas Lundin · 7 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

FÖRSVUNNEN. Madeleine McCanns föräldrar tror fortfarande att deras dotter är i livet, trots att polisen säger sig ha övergivit hoppet att hitta henne levande. Madeleine McCann försvann från föräldrarnas hotellrum i Praia da Luz i Portugal den 3 maj.

Enligt en poliskälla till tidningen Diario de Noticias är den portugisiska polisen mer och mer övertygad om att flickan mördades samma kväll som hon försvann.

Utredningen tog en ny vändning iunder måndagen när brittiska polishundar hittade blod i hotellrummet där Madeleine McCann försvann.

"Upptäckterna stärker teorin att  flickan dog i sina föräldrars hotellrum, antingen – som portugisisk polis misstänker – av en olycka, eller som offer till ett brott. Teorin att hon blivit kidnappad verkar mer och mer långsökt",  skriver Diario de Noticias.

Föräldrarna ställde under tisdagen upp på en tv-intervju för att motverka ryktena i portugisisk media att de skulle ha någon typ av skuld i flickans försvinnande, men ville inte kommentera blodspåren.

– Vi vet saker som som vi inte får berätta och vi skulle aldrig berätta något som äventyrar utredningen, sade pappan Gerry McCann till Sky News.

Polisen undersöker också sambandet mellan försvunne Madeleine McCann och en misstänkt kidnappare som tog livet av sig i en schweizisk skog förra veckan. Polisen ska visa bilder av den misstänkta mannen för Madeleine McAnns föräldrar.

67-åriga Urs Hans Von Aesch är huvudmisstänkt i försvinnandet av i femåriga Ylenia Lenards i Schweiz förra veckan och befann sig på semester vid algarvekusten i Portugal vid samma tid som Madeleine McCann försvann, enligt Daily Mail.

Likheterna mellan de två försvunna flickorna Ylena och Madeleine är slående. Båda är blonda och har ungefär samma längd och kroppsbyggnad.

Innan Urs Hans von Aesch sköt sig själv skottskadade han en 46-årig man. Polisen hoppas nu på att mannen ska tillfriskna så att han kan höras om försvinnandena.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro