ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kända kvinnor får mammor att plastikoperera sig

Jenny Sköld · 13 Nov 2012
Uppdaterad 13 Nov 2012
Victoria Beckham och Miranda Kerr är två kändiskvinnor som visat upp smala och vältränade kropper tätt efter förlossningen.

Victoria Beckham och Miranda Kerr är två kändiskvinnor som visat upp smala och vältränade kropper tätt efter förlossningen. Foto: All Over Press


Fyra av tio mammor vill plastikoperera sig. Bilder på kända mammor ligger bakom intresset, enligt Familjelivs undersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

Hängbröst, kärlekshantag och bristningar. Graviditet sätter spår på den kvinnliga kroppen och allt fler kan tänka sig att göra något åt det, visar en enkätundersökning som Familjeliv.se gjort. 

Där framgår att fyra av tio svenska mammor kan tänka sig att lägga sig under kniven för att snygga till formerna och hela 62 procent av mammorna mellan 18 och 30.

Mest åtråvärt är en fettsugning. 17 procent av mammorna uppger att de kan tänka sig att ta bort överflödigt fett. 13 procent kan tänka sig att lyfta brösten  och nio procent att förstora dem. 

Bilder på kända kvinnor som snabbt kommit i form efter graviditeten påverkar många till att  är en starkt bidragande orsak till att mammor vill lägga sig under kniven. 

Samtidigt lyfts diskussionen med andra mammor på Familjelivs hemsida fram som en motvikt till detta.

– I våra forum ser vi att många mammor söker sig till varandra för att diskutera denna typ av frågor, säger Ylva Hvarfner VD på Familjeliv.

En av mammorna som funderar på operation skriver:

"får flera gånger i månaden frågan om jag är gravid, för magen är som en ballong (...) Naveln har jag aldrig återfått, den är fortfarande helt missbildad. Har smala ben, rumpa, små bröst, är i princip en liten tjej med en kula på magen..."

Mammorna i Norrland tycks vara mest tillfreds med sitt utseende. Här kan bara 32 procent tänka sig ett ingrepp. Mammor i Skåne, Blekinge och Halland är mest intresserade av att operera sig. Det är också de som påverkas mest av bilder på kända kvinnor, enligt undersökningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro