ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kändis-apan gick till attack – fick skjutas

Tomas Lundin · 17 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Travis har medverkat i reklamfilm för bland annat Coca Cola.

Travis har medverkat i reklamfilm för bland annat Coca Cola. Foto: SCANPIX / Arkiv


klar

Artikellänk är kopierad

Den 15-år gamla tv-schimpansen Travis förvandlades plötsligt till ett blodtörstigt vilddjur. Ägaren fick själv sticka en förskärare i sitt husdjur för att rädda livet på sin vän.

En väninna till ägaren Sandra Herold kom på besök, men hann bara kliva ur bilen innan den 90-kilo tunga pottrännade apan gick till attack, enligt tidningen The Advocat i Stanford, Connecticut, där dramat utspelade sig på måndagen.Kvinnans ansikte blev svårt tilltygat.– Det var en mycket allvarlig attack. Hon förlorade stora mängder blod, fick fruktansvärda skador på ansiktet, händerna och kroppen, säger poliskaptenen Richard Conklin till tidningen.Samtidigt som ägaren sprang in i huset för att ringa polisen hämtade hon en slaktarkniv, som hon sen tvingades sticka i sin ap-vän flera gånger för rädda sin människovän.Flera polispatruller dök upp för att hantera situationen. Men när de följde blodspåren blev de i stället själva jagade av den skadade schimpanshannen.Men när Travis slet upp dörren till en av bilarna slutade dramat.– Han (polismannen) var tvungen att dra sin pistol och skjuta flera skott, säger Conklin till The Advocat.Travis har varit med familjen sedan han var liten och har varit med i reklamfilmer för bland annat Coca Cola. Han kunde gå på toaletten, klä på sig och borsta tänderna själv. När han tittade på tv använde han fjärrkontrollen.Någon förklaring till att den annars så fredliga schimpansen gick till attack finns inte.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro