ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Kändiskonditorns veganilska: "Kan inte räkna med att hela världen ska anpassa sig"

Linus Lindgren · 2 Maj 2018
Uppdaterad 2 Maj 2018
Roy Fares tycker inte att veganer kan förvänta sig att världen ska anpassa sig kring dem.

Roy Fares tycker inte att veganer kan förvänta sig att världen ska anpassa sig kring dem. Foto: Pressbild: Thomas Engström/Kanal 5.


Tv-personligheten och konditorn Roy Fares driver bageriet Mr. Cake. Efter en dålig recension riktar han nu kritik mot veganer i ett inlägg på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Roy Fares kafé fick en recension med lägsta betyg och texten: “Svagt! Inte ett ända veganskt fikabröd. Fick dricka ett glas vatten…👎”. Det fick kändiskonditorn att ta till sociala medier för att ventilera sin åsikt.

LÄS MER: Roy Fares tipsar om sina favoritställen i New York

“Varje dag kämpar vi på jobbet för att ge den bästa servicen och upplevelsen för våra gäster, men ibland får man nog 😢. Allergier det köper jag till 100% men att vara vegan är ett val man gjort själv och då kan man inte räkna med att hela världen ska anpassa sig”, skriver han i ett inlägg på Facebook. Han passar också på att påpeka att det faktiskt finns veganskt fika på hans kafé.

Bemötandet av inlägget har varit väldigt blandat. Många håller med Fares samtidigt som andra tycker att han bedriver en exkluderande verksamhet. “Bedriv din verksamhet som du vill men bli inte förvånad om en exkluderande service får dåligt betyg. Det är 2018 också. Häng med i tiden”, kommenterar en användare på inlägget.

Roy Fares vittnar också om att han får ta emot mycket kritik på grund av deras sparsamma veganska utbud. “Att ständigt få höra hur usel man är eller bli fyad på av vuxna människor på sitt egna cafe, för att man inte har ett brett utbud av veganska alternativ gör att man ledsnar tillslut. Det är inget fel i att vara vegan, men vi på @mrcake kommer alltid vara extra allt, jag älskar det och det är dessutom bakat med en stor dos kärlek, så kommer vi fortsätta”

klar

Artikellänk är kopierad

Linus Lindgren
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro