ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kaninen hittades dumpad ute i kylan – var sprejad i rosa

Johan Wikén · 26 Feb 2018
Uppdaterad 26 Feb 2018
Den som har uppgifter att lämna om kaninen kan höra av sig till polisen på 114 14.

Den som har uppgifter att lämna om kaninen kan höra av sig till polisen på 114 14. Foto: Polisen


Kaninen hittades utomhus av en privatperson. Den var ensam – och sprejad med rosa färg. Nu söker polisen efter ägaren. "Till skillnad från andra intagna bjuder vi på lite hö och morötter, skriver Polisen Nordvästra Skåne på Facebook.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var på söndagen som den rosamålade kaninen hittades i Helsingborg.

– Det är en helt vanlig medborgare som är ute och går, som hittar kaninen. Han är själv kaninägare, så han tar hem den och ger den att äta och dricka, säger polisen Linus Ekström till Expressen.

Kaninen lämnades över till polisen som tog den med till djursjukhuset. Tyvärr gick det inte att tvätta bort den rosa färgen helt och hållet och kaninen fick följa med till polishuset.

”För närvarande befinner sig kaninen ’i buren’ på polisstationen. Till skillnad från andra intagna bjuder vi på lite hö och morötter”, skriver Polisen Nordvästra Skåne på Facebook.

Förutom den rosa färgen verkar kaninen vara vid god fysisk form. Nu söker polisen efter ägaren och uppmanar den som vet något att höra av sig på 114 14.

Polisen vet i nuläget inte vad kaninen har varit med om.

– Vi kan inte spekulera i det. Det kan vara så att den rymt, och att någon sett den och tyckte att det var roligt att måla den. Eller att den blivit vanvårdad. Men just nu vill vi framför allt hitta ägaren, säger Linus Ekström.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro