ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kaniner torteras och dödas i park – får pinnar tryckta genom kroppen

David Peterson · 22 Maj 2019
Uppdaterad 22 Maj 2019
Kaninerna har hittats torterade i Mellanhedsparken i Malmö.

Kaninerna har hittats torterade i Mellanhedsparken i Malmö. Foto: TT


Kaniner torteras i en park i Malmö, rapporterar Kvällsposten. Flera kaniner har hittats döda med pinnar tryckta genom kroppen den senaste veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

De döda kaninerna har setts av två olika personer som vänt sig till polisen med uppgifterna. Enligt polisen handlar det troligtvis om tre stycken kaniner som torterats.

– Vi kan inte utesluta att det finns fler drabbade djur, säg Nils Norling, presstalesperson vid polisen, till Kvällsposten.

Torteras i park

Kaninerna har hittats döda i Mellanhedsparken i Malmö. De ska ha fångats och sedan torterats av någon eller några personer som har stuckit upp pinnar i kaninerna via anus eller underlivet och sedan låtit dem dö.

– Det är uppenbart att någon människa har skadat kaninerna så illa att de avlidit. Man har tryckt in pinnar i dem, uttrycks det i anmälan, säger Nils Norling till tidningen.

Kan inte utredas

Men polisen får enligt lag inte inleda en förundersökning kring händelsen.

– Vi har i nuläget inga observationer om hur det gick till eller när det skedde och ingen misstänkt att jobba vidare på. Det gör att vi enligt lagen inte kan arbeta vidare heller, för då måste vi lägga vår arbetskraft på ärenden där det finns ledtrådar eller tips att gå vidare på, säger Nils Norling till Kvällsposten.

Polisen vädjar nu till allmänheten om information kring händelserna. Upplysningar och tips skulle kunna hjälpa polisen med att inleda en förundersökning.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro