ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Känner du igen våra nya hundraser?

Leif Oldenburg · 4 Jul 2011
Uppdaterad 4 Jul 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tenterfield terrier (2011). Tenterfield terrier kommer från Australien och påminner om en dvärgpinscher. Mankhöjden är 30 centimeter och en fullvuxen hund väger cirka fem kilo. Rasen beskrivs som modig, självsäker, aktiv och stark. Den används både som sällskapshund och skadedjursbekämpare.
Tenterfield terrier (2011). Tenterfield terrier kommer från Australien och påminner om en dvärgpinscher. Mankhöjden är 30 centimeter och en fullvuxen hund väger cirka fem kilo. Rasen beskrivs som modig, självsäker, aktiv och stark. Den används både som sällskapshund och skadedjursbekämpare.Foto: Åsa Lindholm
Chodsky pes (2010).
Chodsky pes (2010).Foto: Åsa Lindholm
Petit bleu de gascogne (2010)
Petit bleu de gascogne (2010)Foto: Åsa Lindholm
Épagneul bleu de picardie (2010)
Épagneul bleu de picardie (2010)Foto: Åsa Lindholm
Bluetick coonhound (2010)
Bluetick coonhound (2010)Foto: Åsa Lindholm

Sveriges nyaste hundras är en australier. Ägaren om första kullen: "Alla är redan sålda". En modig australier med stort självförtroende. Så beskrivs Sveriges nyaste hundras, tenterfield terrier. I mars föddes den första kullen med fyra valpar och i maj registrerades rasen hos Svenska Kennelklubben. Föräldrarna, Micke och Aussie, kom till Åse Blomqvist i Alunda för snart två år sedan. – En bekant som bodde i Australien hade med sig en hund hem. Vi föll direkt och fick hjälp att ta hit en hanne och en tik, berättar Åse Blomqvist. Nu har det australiska invandrarparet fått sin första valpkull. – Alla är redan sålda inom vänkretsen, berättar Åse. Varje år registreras två tre nya raser hos Svenska Kennelklubben. Det handlar alltid om redan existerande raser som funnits länge i andra länder. Att helt nya raser avlas fram och godkänns är mycket ovanligt. – Senaste försöket var en korsning mellan schäfer och labrador för att få fram en bra ledarhund. Men det fungerade inte, säger Hans Rosenberg, presstalesman på Svenska Kennelklubben.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro