ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Känner mig grundlurad"

TT · 23 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

LO:s ordförande Wanja Lundby Wedin är mycket upprörd över det belopp som betalats ut till AMF:s tidigare vd Christer Elmehagen.

– Jag känner mig grundlurad. Jag har inte varit med och fattat några beslut med sådana konsekvenser att han skulle få 30 miljoner kronor för tre år. Jag blir upprörd när jag ser hur mycket han har fått, säger hon till TT.– Styrelsen har nu fattat ett beslut att skyndsamt utreda hur besluten kring detta har fattats och om Christer Elmehagens flytt av det egna kapitalet varit förenligt med bolagets etiska riktlinjer, säger Wanja Lundby Wedin.

Hon tycker att det är olyckligt att man från olika LO-distrikt nu uppmanat medlemmar att byta pensionsförvaltare.– Vi sitter ju i styrelsen för att vi vill vara med och förvalta medlemmarnas pengar. Och hur upprörd jag än kan vara över det här, så har Christer Elmehagen varit en mycket duktig vd, han har gjort ett bra jobb som inneburit att AMF varit bland topp tre i 15 års tid, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro