ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kanye West: "Slaveriet låter som ett val"

Gustaf Larsson · 2 Maj 2018
Uppdaterad 2 Maj 2018
Kanye West anser att slaveriet var ett val.

Kanye West anser att slaveriet var ett val. Foto: Getty images


Rapparen Kanye West släppte tidigare i veckan en singel om sin relation till Donald Trump. I en tv-sänd intervju beskriver han nu sitt förhållande till slaveriet. Det låter som ett val”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Kanye West fortsätter att röra upp känslor. Under en tv-sänd intervju med amerikanska TMZ pratar han bland annat om sitt opioidberoende och varför han stöttar USA:s president Donald Trump. Men det som har fått fansen att reagera är hans sätt att prata om slaveriet i USA under 1700- och 1800-talet.

– När du hör om slaveri i 400 år. I 400 år? Det låter som ett val, säger han till TMZ, och fortsätter:

– Det är som om vi sitter i ett mentalt fängelse. Jag gillar ordet fängelse, eftersom slaveri är för direkt förknippat med idén om svarta människor. Precis som Förintelsen är judarna är slaveriet svarta. Fängelse är något som förenar oss som en ras, svarta och vita som en ras.

Van Lathan, reporter på TMZ som själv inte medverkade i intervjun, ställde sig då upp för att konfrontera rapparens uttalanden.

– Kanye, du får såklart ha din åsikt, men medan du skapar musik och lever det liv du har förtjänat genom att vara ett geni – måste vi andra i samhället dagligen kämpa för hotet om våra egna liv, säger Van Lathan och fortsätter:

– Helt ärligt är jag besviken, förfärad och otroligt sårad över att du, broder, har förändrats till något som är helt overkligt för mig.

Van Lathans kommentar får Kanye West att personligen gå fram och be om ursäkt.

– Broder, jag är ledsen att jag sårade dig, säger Kanye West.

Här är klippet där Van Lathan konfronterar Kanye West:

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro