ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kanye Wests och Donald Trumps vänskap – en tidslinje

Gustaf Larsson · 30 Apr 2018
Uppdaterad 30 Apr 2018
Donald Trump och Kanye West tycks sitta på en fin vänskap.

Donald Trump och Kanye West tycks sitta på en fin vänskap. Foto: Twitter/Getty


Rapparen Kanye West har vid flertalet tillfällen hyllat USA:s president Donald Trump. I går släppte han en singel där han rappar om presidenten i fråga. Det här är turerna i deras oväntade vänskap.

klar

Artikellänk är kopierad

Kanye West och Donald Trumps hyllningar till varandra i det publika rummet fortsätter. Det började dock i moll när Trump kallade Wests beteende för ”äckligt” vid ett tillfälle, till att rapparen nu har släppt en hyllningslåt i presidentens ära. Detta har hänt, år för år.

1. Trump uppmanar till bojkott

Under VMA-galan 2009 stormade Kanye West scenen där Taylor Swift var påväg att ta emot ett pris, eftersom han menade att Beyoncé var mer värd priset än Swift. Tilltaget blev hårt kritiserat, inte minst av Donald Trump som enligt TMZ kallade Kanye Wests beteende för ”äckligt” och uppmanade folk att bojkotta rapparen.

Kanye West stjäl mikrofonen från Taylor Swift, vilket fick Trump att rasa. Foto: Getty
Kanye West stjäl mikrofonen från Taylor Swift, vilket fick Trump att rasa. Foto: Getty

2. Trump gratulerar bröllopsparet

2014 gifte sig Kanye West med realitystjärnan Kim Kardashian. Trump var inte bjuden till bröllopet, men i en tv-sänd intervju med Extra gratulerade Trump brudparet och sa: ”Jag känner dem väl och de är väldigt fina människor”.

3. Kanye West avslöjar sin kandidatur

Återigen under VMA-galan, denna gång 2015, äntrade Kanye West scenen – fast denna gång mer planerat. Något som dock inte tycktes planerat, inte just då åtminstone, var att han från scen annonserade hans kandidatur till att bli USA:s president 2020.

Trump, som då var mitt uppe i sin presidentkampanj, kommenterade det hela i en intervju med tidningen Rolling Stone: ”Han är faktiskt en helt annan person än vad människor tror. Han är en bra kille”, sa han och fortsatte: ”Jag hoppas på att jag får kandidera mot honom en dag”.

4. En naken Trump i musikvideo

2016 släppte Kanye West en musikvideo till sin låt ”Famous”. I videon ses ett antal nakna människor ligga i en stor säng, bland annat Kim Kardashian, Chris Brown, Rihanna och, givetvis, Donald Trump. Enligt Kanye West var det varken en hyllning eller ett hån mot personerna i videon, utan mer; ”en kommentar till kändisskap”, vilket han tidigare sagt till Vanity Fair.

5. Kanye West röstar (?) på Trump

På sin turné ”The Saint Pablo tour” under 2016 fortsatte Kanye West sina uttalanden om den nu valda presidenten. När turnén besökte San José sa han till besökarna att om han skulle ha röstat i valet, vilket han inte gjorde, hade det varit på Trump.

6. Tu man hand på Trump Towers

Strax efter San José-spelningen träffades Kanye West och Donald Trump i Trump Tower i New York – ett möte som kom att bli väldigt omtalat. Efteråt kommenterade Trump samtalet: ”Vi är bara vänner, vi har varit vänner en lång tid”, och på frågan vad de pratade om, svarade Trump: ”Vi diskuterade livet”. Kanye West å sin sida skrev på Twitter att han ”ville träffa Trump för att diskutera de multikulturella problemen”. Ett inlägg som nu är borttaget.

Donal Trump och Kanye West efter deras möte i Trump Towers. Foto: Getty
Donal Trump och Kanye West efter deras möte i Trump Towers. Foto: Getty

7. Kanye släpper hyllningslåt till Trump

I april 2018 gjorde Kanye West comeback på Twitter efter ett års frånvaro. I sitt flöde, som West beskrivit som en bok han skriver i realtid, återkommer flera hyllningar till Donald Trump. Han har visat upp bilder på honom själv iklädd den Trump-signifikativa ”Make America Great Again”-kepsen, samt beskrivit presidenten som ”sin bror”.

Det hela fick sin förklaring under gårdagen då Kanye West, tillsammans med rapparen TI, släppte singeln ”Ye vs the people”, där han rappar att kepsen han burit skulle ses som en symbol för att alla är lika, och att han nu försöker ena ett splittrat land.

De sista orden i vänskapen mellan Kanye West och Donald Trump är med största sannolikhet inte sagda.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro