ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kaos i Storbritannien – efter en decimeter snö

Jenny Sköld · 18 Jan 2013
Uppdaterad 18 Jan 2013

► Hundratals flyg inställda. ► 3000 skolor stängda. ► Bilister uppmanas att stanna hemma.

klar

Artikellänk är kopierad

Skolor stängs, flyget står still och motorvägar är avspärrade. Det råder krigsrubriker i dag i brittiska tidningar efter att snö har fallit över stora delar av landet. Landets väderstationer har förutspått mellan en halv till en och en halv decimeter snö i England och Wales under fredagen och upp till två decimeter i vissa delar av Irland. 

Det har fått hela det brittiska samhället att stanna upp. 

Storbritanniens motsvarighet till Trafikverket har manat folk att avstå från att resa eller åtminstone avsätta mer tid för redan än vanligt. Resenärer som planerar att flyga från Heathrow eller London city airport uppmanas att först kolla så att planet verkligen går enligt tidtabell. Omkring 179 stycken – en tredjedel av alla Heathrow-flyg hade ställts in tidigt på fredag eftermiddag, vissa av dem till Sverige. Även vid andra flygplatser var flyg inställda eller försenade. British airways har enligt BBC ställt in minst 60 flyg och har erbjudit dem som bokat flyg under helgen att omboka till ett senare tillfälle. 

Även tågtrafiken har påverkats och vissa tågbolag har lagt om tidtabellerna och kör med glesare trafik under veckoslutet. 

Sammanlagt har 3000 skolor stängt över hela Storbritannien. Snöovädret har också ställt till det för elleverantörerna, som räknar med att 10 000 hushåll i södra Wales var utan ström under fredagen. 

En decimeter snö kanske inte verkar så mycket för en svensk, men i Storbritannien är det ovanligt. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro