ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kaos vid spärrarna på T-centralen

Sebastian Chaaban · 4 Nov 2013
Uppdaterad 5 Nov 2013

Så här ser det ut på morgonen vid T-centralen. Packat med människor. Då Citybanan byggs har golvyta och tre spärrar till T-banan försvunnit – men SL försöker lösa trängseln genom att öppna en ny utgång.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Läsarbild

En av Metros läsare har skickat in denna bild tagen runt 8-tiden på måndagsmorgon vid spärrarna till t-banan på T-centralen.

Trängseln är minst sagt påtaglig.

Utgången till Vasagatan har samtidigt stängts helt. 

Då arbetet Citybanan pågår så har gångtunneln i T-centralen till pendeltågen och tunnelbanan krympt.

– Vi känner till att det stundtals kan vara väldigt trångt där, det beror framför allt på att Citybanan byggs. Det är mycket golvyta som har försvunnit, samt så har tre spärrar tagits bort, säger Jesper Petterson, vid SL:s pressavdelning. 

Arbetet med Citybanan kommer att pågå till åtminstone 2015, så om du morgonpendlar och måste passera T-centralen så kan du räkna med att få trängas i flera år framöver.

SL är medvetna om problemet och tagit hjälp av 15 år gammal lösning för att försöka minska trängseln.

– För två veckor sedan så öppnande vi en ny uppgång vid Klara kyrkogatan som tidigare har varit stängd i 15-20 år. Vi hoppas att den ska kunna avlasta en del. Det är en liten längre promenad, men kommer man från pendeltågen kan man gå via den nedgången så slipper man den värsta trängseln i tunnel vid T-centralen, säger Jesper Petterson, vid SL.

T-centralen är den stationen med mest resenärer i hela Stockholm. Mellan klockan 07.30 och 08.30 så stiger 17 200 resenärer på vid T-centralen, enligt SL:s siffror från 2009.

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro