ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kaotiskt när Akon kom till Stockholm

Anders Göransson/Mary Örnborg · 22 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Akon på Grammy Awards, 10 februari i år. I går uppträdde han på en gratiskonsert vid Münchenbryggeriet.
Akon på Grammy Awards, 10 februari i år. I går uppträdde han på en gratiskonsert vid Münchenbryggeriet.Foto: SCANPIX

Det blev stökigt när över tusen unga skulle in på en gratiskonsert med hiphopstjärnan Akon på Münch­enbryggeriet i går. En flicka svimmade i kön, en annan skadades i nacken under konserten.Det var först till kvarn som gällde, och de första fansen började köa redan på morgonen.Den amerikansk-senegalesiske sångaren Akon är en av hiphopens största artister, och när dörrarna öppna­de vid 16-tiden var det många som ville in samtidigt.

Medelåldern i kön var låg och i trängseln var det många som blev klämda. Ingen skadades allvarligt, men en ung kvinna svimmade och ambulans tillkallades. En av polisens spanare som fick rycka in som ordningspolis sa till Metro att arrangören borde haft fler egna ordningsvakter. 1 400 personer släpptes in, övriga kunde följa konserten på en storbildsskärm utanför.

I konsertens slutskede, när artisterna gav sig ut i publiken, skadades en flicka i nacken. Hon fördes till Karolinska universitetssjukhuset i Solna för vård.– I övrigt genomfördes arrangemanget utan några större ordningsstörningar, säger Joakim Caryll vid polisens länskommunikations­central.

Evenemanget arrangerades av mobiltillverkaren Nokia.   

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson/Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro