ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kapade bil – åkte fast på grund av soppatorsk

Clarence Frenker · 28 Aug 2011
Uppdaterad 28 Aug 2011
De två männen tankade den stulna bilen – två gånger – och fastnade på bensinmackarnas övervakningsfilmer.

De två männen tankade den stulna bilen – två gånger – och fastnade på bensinmackarnas övervakningsfilmer. Foto: Polisen


Bilkaparna stannade för att tanka. Då fångades de av bensinmackarnas kameror – vid två olika tillfällen. Nu döms männen till ungdomsvård.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett flertal personer blev vittnen till hur de två bilkaparna med våld tvingade ut småbarnspappan ur hans bil och fick honom att sätta sig i baksätet. Sedan rivstartade de från mataffärens parkering och tog med honom på en vansinnesfärd genom Stockholm, från Märsta i norr till Östberga i söder. Vad de inte hade räknat med var att bensinen var nära att ta slut och att de skulle bli tvungna att tanka. Männen gjorde därför två stopp på vägen och turades om att gå in och betala. Då fångades de på film av bensinmackarnas övervakningskameror. Bilderna kom att användas som bevis och nu döms männen, 19 och 16 år gamla, till skyddstillsyn och ungdomsvård för olaga frihetsberövande tillgrepp av fortskaffningsmedel, stöld och olovlig körning. Enligt den 19-årige mannen blev han förtvivlad när polisen hämtade hans lillebror och stannade därför småbarnspappans bil för att ta sig till polisstationen. Männen döms även för övergrepp i rättssak efter att ha fotograferat offrets körkort och hotat honom om han gick till polisen. Tillsammans ska de båda betala 32 950 kronor i skadestånd till offret.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro