ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Kapten struntade i att man föll överbord – förlorar jobbet

Emmelie Wallroth · 10 Dec 2014
Uppdaterad 10 Dec 2014
Utflyktsbåten styrde in mot Slussen i Stockholm i stället för att plocka upp mannen som hoppat överbord. 

Utflyktsbåten styrde in mot Slussen i Stockholm i stället för att plocka upp mannen som hoppat överbord.  Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

När mannen hoppade överbord från utflyktsbåten i Stockholm valde kaptenen att inte vända båten för att leta efter mannen.

Det var efter att ett bråk uppstått på en utflyktsbåt som var på väg in till Slussen i Stockholm som en av de berusade passagerarna hoppade överbord i höjd med Stadsgården.

Men trots att kaptenen fick kännedom om händelsen så valde han att varken stanna eller vända fartyget för att leta efter mannen som hoppat i vattnet. Han fick på egen hand ta sig in till land.

Kaptenen själv har uppgett att uppfattade bråket ombord som allvarligt och att han därför ville köra in till en kaj där polis väntade. Han uppger att han endast fått ”vaga uppgifter” om att en person hoppat överbord.

Kaptenen avskedades för att han brutit mot sjölagen – men överklagade avskedandet.

Nu har dock både tingsrätten och arbetsdomstolen slagit fast att det var rätt av rederiet att han inte fick behålla jobbet, och kaptenen ska betala båda rättegångskostnaderna.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro