ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Karaokemaskiner ska fylla brittiska kyrkor med sång

Patrick Ekstrand · 28 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Kyrkorna i Storbritannien behöver inte längre sina organister, vilket är tur eftersom de flesta börjar gå i pension. Ett brittiskt företag har löst problemet: De har tillverkat en karaokemaskin som är fullproppad med psalmer och annan sakral musik. Hela 3 000 låtar finns i repertoaren och man kan vid behov lägga in ännu fler.

NY TEKNIK I 1400-TALSKYRKAMaskinen kostar 1 900 pund (drygt 25 000 kronor) och en 1400-talskyrka i Somerset var en av de första kunderna. Uppfinningen kom i elfte timmen eftersom orgelspelaren i kyrkan, Christine Whitby, är i 80-årsåldern.- Vi vill inte ersätta Christine med en maskin, men den kommer att låta henne ta semester utan dåligt samvete. Det finns inga unga organister, vilket är ett problem i hela landet, så en dag blir det kanske allt vi har, säger Bill Watkins som är vaktmästare i kyrkan St Mary the Virgin till tidningen The Guardian.

PERFEKT FÖR TONDÖVANär maskinen gör sin debut nästa månad blir Watkins också den som trycker på knapparna - han blir en sorts kyrk-DJ vid sidan av vaktmästarjobbet.Watkins har redan testat karaokemaskinen och är mycket imponerad. Man kan bland annat ändra tonhöjden med en enkel knapptryckning om församlingen inte hittar rätt ton.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro