ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Karin pepprar möblerna

Ann Hagman · 17 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Möblerna med kulhål var Karin Roblings examensarbete från Beckmans designhögskola. 

Möblerna med kulhål var Karin Roblings examensarbete från Beckmans designhögskola.  Foto: Saga Lundqvist


klar

Artikellänk är kopierad

På möbelmässan i Milano ställer svenska Karin Robling ut sina möbler. På avstånd ser de ganska vanliga ut, men vid en närmare titt kan du ana spåren efter en mördare med en 44 magnum.När Karin Robling stod inför examensarbetet på Beckmans designhögskola skrev hon en deckarhistoria.– Mördaren blev galen när han försökte få reda på en hemlighet. Han sköt vilt omkring sig. Sedan dödade han flickan som satt inne med sanningen, berättar hon.

Exjobbet blev att återskapa rummet, med möb­ler fulla av kulhål.– Jag fick hjälp av en skytteinstruktör och vi provade flera olika vapen för att få de rätta kulhålen. Revolvern 44 magnum var bäst.

Det är ett grovkalibrigt vapen, vilket syns på hålen i möblerna. De är tillverkade i pulverlackad plåt. Lampan som tillhör kollektionen är inspirerad av formen på en konservburk – som man skjuter på på skjutbanor.– Formen på möblerna är ren och grafisk. Jag har jobbat mycket med proportioner, säger Karin Robling.

Ett kulhålsbord av Karin Robling kostar 10 000 kronor. Pallen kostar 6 000.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro