ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Karin släpper träningsvideo för att uppmärksamma Downs syndrom

Alva Forsberg Fierro · 21 Mar 2015
Uppdaterad 22 Mar 2015
Karin Tesell tränar så ofta hon kan för att hålla sig i form. I sin träningsvideo uppmanar hon alla andra att göra likadant.

Karin Tesell tränar så ofta hon kan för att hålla sig i form. I sin träningsvideo uppmanar hon alla andra att göra likadant.


Den 21 mars är det World Down syndrome day – världsdagen för personer med Downs syndrom. Musik- och träningsentusiasten Karin Tesell, som själv lever med Downs, släpper därför en träningsvideo, där hon uppmanar alla att hålla sig i form. – Det är inte så svårt, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Musikvideon ”Kämpa på” släpptes i fredags och hade officiell premiär under lördagen, som sammanfaller med världsdagen. De är en sång om att hålla sig i form, något som Karin tycker alla borde göra, oavsett om de har Downs eller inte.

– Med videon vill jag visa att om jag kan träna så kan alla och det är viktigt att man gör det varje dag litegrann, säger hon.

Karin, som länge kämpat med att gå ner i vikt, vet vad det innebär att träna hårt. I videon sjunger hon bland annat ”Träna, träna hårt som fan, hela långa dan” samtidigt som hon går på vattenjympa, cyklar och går raska promenader.

– Hon struntar aldrig i träningen. Om någon kommer och hälsar på henne låter hon alltid personen vänta, träningen går före allt, berättar mamma Helena.

Nils Mikaelsson driver skivbolaget Playwood Productions och har tillsammans med styvdottern Karin spelat in videon och låten.

– Det här var helt hennes idé. Hon älskar musik och är träningsintresserad så efter lite spånande kom hon fram till att en träningsvideo vore kul, säger han.

Det är inte första gången som de jobbar ihop. För några år sedan släppte de en musikvideo som heter ”Downs syndrom”, som i skrivande stund har över 97 000 visningar på Youtube.

– Det är jättekul att så många uppskattar den, därför tyckte vi att det var dags att göra en uppföljning, säger Nils.

Nu hoppas de att så många som möjligt blir inspirerade av videon och tar tag i träningen.

– Det är inte så svårt som man tror, det kan ibland räcka med en promenad, säger Karin.

När nästa video kommer, vet hon inte än, men musikplanerna är stora.

– Först och främst tänker vi lansera låten på Itunes och Spotify och eventuellt göra en liten cd-upplaga. Och tycker Karin fortfarande att det är kul så kanske kommer det en video till, säger Nils.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro