ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Karl tröttnade på SF:s hemsida – och skapade sin egen

Hugo Ewald · 10 Dec 2015
Uppdaterad 10 Dec 2015
I bakgrunden SF:s webbsida. I förgrunden FFSbio.se.

I bakgrunden SF:s webbsida. I förgrunden FFSbio.se. Foto: Skärmdump/Montage


Efter att ha tröttnat på att det krävdes så mycket tid för att boka sin biobiljett och se vilka biofilmer som SF visade valde programmeraren Karl Wettin att bygga en ny sida åt SF. Den nya webbsidan, Ffsbio.se, visar direkt vilka filmer som visas i besökarens närhet, och gör att man kan köpa biljett direkt.

klar

Artikellänk är kopierad

När programmeraren Karl Wettin besökte biojätten SF:s hemsida tyckte han att det tog lång tid att navigera sig fram för att se vilka filmer som visade på den lokala biografen. Han bestämde sig därför för att bygga en ny, enklare, webbsida åt filmjätten.

– Det här är helt enkelt en funktion som saknas hos SF, det tar ohållbart lång tid att se vilka filmer som visas, när och var, säger Karl.► LÄS MER: SF hade väktare på hiphop-film: ”Lockar en viss typ av publik”

Tanken med den nya webbsidan är att det ska vara lika enkelt att hitta vilka filmer som visas som att kolla på de skyltar som finns på själva biograferna. Webbsidan kollar var du befinner dig och visar sedan vilka filmer som visas på SF, samt erbjuder direktlänkar där du kan boka biljetter. Du kan själv välja hur långt du kan tänka dig att resa för att ta dig till bion.

Det här är inte första gången någon skapat webbsidor som gör att besökare lättare kan se biotider. Mellan 2006 och 2008 opererade webbsidan biotider.se där besökare kunde. Webbsidan stängdes ned efter att SF blockerade sajten från att hämta data från dem. se det aktuella filmprogrammet på landets biografer

SF ogillar webbsidor som använder deras data av två anledningar. För det första för att SF ser det som att deras privata information tas ifrån dem, och för det andra för att SF vill att besökare ska se alla erbjudanden som finns att ta del av på SF.se. 

SF verkar dock ta Karls qwebbsida med lugn. – Så länge det inte skadar oss och går in så att det blir fel på vår sajt får vi se på om vi behöver göra något åt det. Vi ser det snarare att det finns ett stort intresse för att boka biljetter på nätet och det finns olika sätt att göra det på. En del vill göra som den här sajten gjort, medan andra vill läsa mer om filmen och vilka filmer som visas. Jag tror att vår sida fyller ett behov hos de flesta, säger Thomas Runfors, informationschef hos SF.

► LÄS MER: Man krävs på 10 miljoner – för att ha spridit SF-film

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro