ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Kärleksbombning" av svensk moské väcker glädje utomlands

Åsa Larsson · 2 Jan 2015
Uppdaterad 2 Jan 2015
Kärleksbudskap på Uppsalas moské.

Kärleksbudskap på Uppsalas moské. Foto: Anders Wiklund/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Utländska medier rapporterar nu om att moskén i Svartbäcken utanför Uppsala "kärleksbombats" efter nyårsdagens brandattentat. "Briljant," kommenterar en twittrare efter The Independents artikel.

"Sedan antimuslimska slagord klottrats på väggen till en Uppsala-moské i går så har hundratals boende samlats för att klistra upp hjärta och stödjande meddelanden på ingången till byggnaden före fredagsbönen", skriver brittiska Independent.

Även den arabiska tv-kanalen Al-Jazira och amerikanska Huffington post rapporterar om kärleksbombandet och även de manifestationer som hållits på fredagen runtom i landet.

"Kudos för den fina responsen", skriver en läsare på Twitter och sällar sig till en kör av röster som hyllar Uppsalabornas initiativ.

För ett år sedan när Stockholms moské blev utsatt för skadegörelse och nazistiskt klotter samlades även då många för att visa solidaritet och satte då blommor för hakkorsen. En lapp hade lämnats med texten:

"För varje hatbrott finns det en blomma. Varje attack mot er är en attack mot Sverige. Vi står tillsammans".

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro