ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Karls katt dödades av kattmördaren: "Bara sorg"

Elina Bratt-Lejring · 14 Apr 2013
Uppdaterad 15 Apr 2013
Karls katt dödades av kattmördaren: "Bara sorg" Karl Rosenqvists katt Birk föll offer för kattmördaren.

Karls katt dödades av kattmördaren: "Bara sorg" Karl Rosenqvists katt Birk föll offer för kattmördaren. Foto: Elina Bratt-Lejring


På Axel Dalströms torg i Göteborg hölls på lördagen en manifestation mot kattmördaren i Högsbo. Omkring 200 personer var på plats och visade sitt stöd för de katter som mist sitt liv. Polisen kom dock inte.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är fruktansvärt, det här grymma våldet mot djur, säger Therese Svensson, boende i Högsbo, som är en av initiativtagarna till manifestationen. 

Under demonstrationen delades det ut kakor och den som ville kunde bli målad i ansiktet eller måla sitt eget plakat. En namninsamling med kravet att polisen ska prioritera ärendet mer skickades runt. 

Therese Svensson är nöjd med uppslutningen kring manifestationen, men besviken över att polisen inte kom. – Vi bjöd in dem och ville ha en dialog, men de kom inte hit. Polisen måste ta detta på allvar, de har ansvaret att lösa problemet.

En av deltagarna i manifestationen var Karl Rosenqvist, som också bor i Högsbo. Den tolfte mars hittades hans katt Birk uppskuren och dödad i Högsbohöjd. – När polisen kom med hans kropp rasade hela världen samman. Det var bara sorg i två veckor. Grannar har frågat efter honom och de andra katterna på gården går runt på de ställen där han brukade vara. Han är väldigt saknad.

klar

Artikellänk är kopierad

Elina Bratt-Lejring
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro